Partners

niet van toepassing

Quiet community

Quiet Community Tilburg biedt mensen in armoedesituaties verzachting. Gratis en geheel verzorgde aanbiedingen van betrokken lokale sponsors worden via een online platform eerlijk verdeeld onder de Tilburgers die zo’n steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Gemiddeld eens per twee maanden verschijnt zo’n persoonlijke aanbieding in de e-mail of Quiet-app. Niet alleen krijgen de ‘members’ zo diensten of producten die zij zelf niet kunnen betalen, minstens zo belangrijk is dat zij hierdoor beter kunnen méédoen. Denk bij de aanbiedingen aan een kappersbeurt, etentje, bezoek aan een pretpark of een fiets, pannenset of matras.

Quiet werkt op basis van vertrouwen. Je hoeft bij ons niet nog een keer formulieren of gegevens te verstrekken, wanneer je via een bevriende partnerorganisatie bent doorverwezen. Stichting Leergeld is zo’n organisatie.

Je móet bij Quiet niks, maar je kúnt heel veel. Om de versterking van de mensen meer inhoud te geven stimuleert Quiet haar ‘members’ om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten – voor zichzelf én voor anderen. Op de dinsdagse inloopochtend kunnen zij terecht in de huiskamersetting van ons pand aan de Hoflaan 23: even eruit, ervaringen delen, ideeën spuien en wie weet uitwerken. Actief worden, bijvoorbeeld als vrijwilliger, helpt mensen om een sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken.

Je bent van harte welkom!

Jarige Job

In aanwezigheid van Staatssecretaris Jetta Klijnsma ondertekenden Stichting Jarige Job en Leergeld Nederland in april 2018 een convenant waarmee zij hun bestaande samenwerking bevestigen en uitbreiden.

Beide organisaties hebben als doelstelling om kinderen uit minima gezinnen te steunen.

Er zijn 60.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet vieren!
Voor Stichting Jarige Job biedt het netwerk van Leergeld de mogelijkheid om nog meer kinderen te bereiken. “Leergeld werkt in ruim 240 gemeenten. De mensen van Leergeld komen bij gezinnen thuis en zien dus wanneer er behoefte bestaat aan een verjaardagsbox”, aldus Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job.

Staatssecretaris Klijnsma juicht de inzet van particuliere organisaties zoals Jarige Job en Leergeld toe. Met haar aanwezigheid bij de ondertekening onderstreepte zij haar waardering en sympathie voor deze initiatieven en voor de vele vrijwilligers. “Kinderen mogen nooit de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders. Zij moeten kunnen opgroeien als ieder ander kind en daar hoort het vieren van een verjaardag natuurlijk bij”.