GEWELDIG en FANTASTISCH wat deze jongeren van Serve the City, Serve the Kids en Serve the Homeless voor Leergeld Tilburg hebben gedaan!

niet van toepassing

Op dinsdag 11 mei was het zo ver: we konden eindelijk de vele gevulde rugzakjes overhandigen aan Stichting Leergeld Tilburg. Twee commissies van Serve the City, Serve the Homeless en Serve the Kids, hebben zich drie weken lang ingezet voor deze inzamelingsactie. Door het benaderen van de universiteit, middelbare scholen, besturen van verenigingen en supermarkten, zijn zij erin geslaagd om bijna 50 rugzakjes te vullen met schoolspullen! Deze rugzakjes bestonden uit een gevulde etui (met pennen, typex, gummen, markeerstiften, potloden en lijm), verschillende schriften (grote, kleine en geruite), een grote klapper, kleine mapjes met insteekhoezen, kaftpapier, rekbare kaften, geodriehoek, passer, schaar en een notitieblok. Naast deze rugzakjes hebben wij ook nog ongeveer 20 dozen of kratten over, gevuld met los schoolmateriaal. Al deze rugzakjes en schoolmaterialen komen door Stichting Leergeld goed terecht bij kinderen onder de armoedegrens, die de overstap maken van basisschool naar middelbare school.

Naast dat wij ontzettend veel materiaal hebben gekregen, is er ook een benefietactiviteit geweest waardoor we geld hebben opgehaald om nieuwe rugzakjes te kopen. Daarnaast hebben we geld opgehaald met het wegbrengen van lege flessen. Zo kunnen wij de kinderen een goede, stevige rugzak bieden die zeker een paar jaar mee kan gaan.

Bovendien hebben wij op onze sociale media mensen bewust proberen te maken van wat Stichting Leergeld zo al doet. Met dank aan Riet hebben we een informatief filmpje online kunnen zetten over Stichting Leergeld en de gevulde rugzakjes.

Het was ontzettend leuk om ons in te zetten voor Stichting Leergeld. Niet alleen hebben we nieuwe contacten erbij gekregen door de inzamelingsactie, maar we zijn ook heel erg blij met het resultaat en dat we zo veel kinderen blij kunnen maken met de schoolspullen.